Kloniranje diska

Premikanje velikih količin podatkov iz diska na disk je velikokrat potrebno iz številnih razlogov. To je najlažje storiti s kloniranjem diska, ki premesti vso digitalno vsebino z originalnega spominskega medija na drug trdi disk ali SSD. Uporablja se ga za izdelovanje identičnih kopij operacijskega sistema na številnih računalnikih. Obenem pa je to idealna tehnologija, ki nam omogoča izdelovanje varnostnih kopij operacijskih sistemov, sekundarnih diskov, zunanjih diskov ipd. Mogoče pa je tudi obnoviti računalnik, ki so mu virusi ali programske napake poškodovale operacijski sistem.

Preberite več: Kloniranje diska

Čiščenje diska

Če počistimo disk pomeni, da ne pustimo nič več uporabnega na njem, kar je zelo uporabno, če želimo zaščititi računalnik, ki ima zelo veliko osebnih podatkov na njem. Razlogov za to je lahko veliko in čiščenje diska nam omogoča, da naše informacije ne pridejo v zlorabo. Če formatiramo trdi disk, SSD, USB ključ ali katerokoli drugo naprave, ne pomeni, da smo pobrisali informacije ampak ravno nasprotno – informacije so še vedno tam, samo nevidne so nam, z uporabo pravih orodij se jih pa da zelo hitro priklicati in prebrati. Če pa počistimo disk pa ne pustimo nobenih sledi o tem, kaj smo počeli na računalniku.

Preberite več: Čiščenje diska

Izbrisane slike na telefonu

Zgodilo se nam je vsem – morda smo hiteli in ponesreči izbrisali slike s svojega pametnega telefona in najbolj ironično pri tem je bilo to, da smo imeli iskren namen izbrisati stvari s telefona, ki jih ne rabimo več. Ni razloga za paniko saj obstajaja veliko načinov kako obnoviti izbrisane slike iz mobitela. Obstajajo programi, ki so že vgrajeni v telefon in tudi razne aplikacije, ki bodo preiskale naš telefon in poiskale izbrisane slike. Lahko se pa tudi spominsko enoto telefona (SD kartico) strokovno prebere v laboratoriju in poizkuša rešiti slike. Spodaj bomo našteli nekaj napotkov kako obnoviti izbrisane slike na telefonu.

Preberite več: Izbrisane slike na telefonu

Reševanje podatkov

Trdi diski shraijo ogromne količine podatkov, zato je reševanje podatkov dolgotrajno.

V primeru okvare trdega diska ali kakšnega drugega pomnilnega medija predvsem ohranite mirno kri. Vaši podatki bržkone niso izgubljeni, le težje jih bo pridobiti nazaj. V tem trenutku je vaš najboljši prijatelj strokovnjak za reševanje podatkov. Nikar se s popravilom ne ubadajte sami, saj lahko vsak nadaljnji poseg dodatno uniči podatke.

 

Preberite več: Reševanje podatkov

Izgubljeni podatki

Izgubljeni podatki so ena izmed najhuših stvari, ki vas lahko doleti pri delu z računalnikom. Stroja navadno ni težko nadomestiti, podatki pa so izgubljeni za vedno.

Preberite več: Izgubljeni podatki

Obnova, obnavljanje podatkov

Navadno se ta besedna zveza uporablja v povezavi z vračanjem podatkov iz varnostnih kopij (backup restore). Varnostne kopije so stvar, ki jo navadno nimamo kadar jih potrebujemo. Včasih so se cenene varnostne kopije delale kar na diskete, danes se za tovrstne backupe uporabljajo v glavnem DVDji.

Preberite več: Obnova, obnavljanje podatkov

Izgubljene slike

 

Najpogostejša oblika izgubljenih podatkov so izgubljene fotografije. Kar je tudi povsem razumljivo. Digitalni fotoaprati so se izjemno razširili, hkrati pa so izpostavljeni največjim obremenitvam med vsemi elektronskimi napravami. Posledica so izgubljene slike.

Preberite več: Izgubljene slike

Restavriranje podatkov

Restavriranje podatkov je strokoven izraz, ki ga uporabljamo pri reševanju podatkov iz okvarjenih medijev. Izhaja iz angleškega izraza za to dejavnost: data restore. 

Preberite več: Restavriranje podatkov

Najpomembnejši nakup DATARESTORE centra Kotar

Razvoj diskov vztrajno napreduje, zaradi česar imajo vsa podjetja, ki se ukvarjajo z reševanjem podatkov iz trdih diskov, veliko težav, saj razvoj orodij zaostaja za razvojem diskov tudi več kot eno leto. S tem problemom se srečuje tudi podjetje KOTAR restavriranje podatkov, katerega cilj je postati vodilno podjetje na področju obnavljanja podatkov v Sloveniji in širšem Evropskem prostoru. Kot kaže jim bo ambiciozna namera kmalu uspela, saj so pred kratkim vložili veliko investicijo v najnovejše restavratorsko orodje, ki bo že konec tega meseca prispelo na njihov sedež. Gre za resnično (r)evolucionarno novost v svetovnem merilu, ki je po dolgem času ustaljenega razvoja tehnike na tem področju naredila velik korak naprej.

Preberite več: Najpomembnejši nakup DATARESTORE centra Kotar

Trdi disk

Trdi disk (angl.: hard disk drive - HDD, hard drive -HD, fixed disk drive),  je del osebnega računalnika (PC), ki se uporablja za shranjevanje podatkov in programov. Običajno je v računalnik že vgrajen, lahko pa ga dodamo tudi še kot zunanjo enoto (externi disk).  

Preberite več: Trdi disk

Pokvarjen trdi disk

Trdi diski so v zadnjih letih vse bolj podvrženi okvaram. A ne po krivdi proizvajalcev, temveč nas samih, torej uporabnikov. S pojavom omrežij za izmenjavo datotek preko spleta (P-2-P) je začelo strmo naraščati tudi povprečno število okvar trdih diskov. Stvar je povsem logično razložljiva. 

Preberite več: Pokvarjen trdi disk

Spominska kartica

Spominska kartica je mediji, ki se v zadnjem času izjemno hitro širi. Z njimi so opremljeni digitalni fotoaparati, v zadnjem času pa tudi veliko mobilnih telefonov, osebnih organizatorjev (pda), predvajalnikov in celo video kamer.

Preberite več: Spominska kartica

Pokvarjena spominska kartica

Zrkla fotoaparatov, kamer in kamkorderjev pridno iščejo zanimive motive in jih shranjujejo na pomnilniški medij - kartico ali vgrajeni trdi disk. Po vrnitvi pa nas čaka grdo presenečenje – fotografij in filmčkov s kartic ali trdega diska ni, ker je le-ta bodisi odpovedal bodisi je poškodovan. Sledi tišina, nato jok. Verjemite,  scenarij, ki se vse pogosteje pojavlja tudi pri nas. Čedalje večji pritiski na stroškovno učinkovitost proizvodnje in hiter razvoj so namreč pripeljali do tega, da so vsi izdelki, vključno s pomnilniškimi karticami in trdimi diski, vse slabše povprečne kakovosti.

Preberite več: Pokvarjena spominska kartica

USB ključ

USB ključ (USB flash drive) je majhen, lahek, robusten in priročen zunanji pomnilnik, ki nadomesti disketnik ali CD/DVD.

 

Preberite več: USB ključ

Pokvarjen USB ključ

USB ključi so ena izmed najbolj izpostavljenih elektronskih naprav. Običajno se prenašajo na vseh mogočih mestih, zato zelo pogosto prihaja do okvar, ki so največkrat povsem mehanske.

Preberite več: Pokvarjen USB ključ

Zaslon je črn

Nekega jutra sem prišla v službo in kot ponavadi, najprej prižgala običajni namizni računalnik. Kmalu sem opazila, da je zaslon črn. Prižgem in ugasnem zaslon, nič. Nato še enkrat ugasnem in prižgem računalnik, spet nič. Sem pomislila, da je crknil ekran in se spravim menjat ekran z nekim starim rezervnim.

Preberite več: Zaslon je črn

 

Anni d.o.o.
Motnica 7a
1236 Trzin

resevanje-podatkov.anni.si 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

tel. 01/ 5-800-887
info 24/7 031/692-555

 

Aktualno

08/05/2014 Saso
"Ko se disk pokvari", objava prispevka na Kanal-u A o reševanju podatkov, ki ga izvajamo v našem...

Pohvale

02/03/2020 admin
Iskreno se zahvaljujem za storitve podjetja ANNI, saj so mi rešili več kot samo podatke s SSD diska....
04/05/2018 amatej
Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za profesionalno in uspešno izvedbo reševanja podatkov in zelo...
23/04/2018 amatej
Na raziskovalnem institutu v Franciji se je pokvaril disk na racunalniku z zelo pomembnimi podatki....

Tagi

sex-videos-720p