Podjetje ANNI prevzelo dejavnosti podjetja Kotar – napredno reševanje podatkov je sedaj na voljo v Trzinu

Podjetje ANNI iz Trzina je prevzelo dejavnosti računalniškega podjetja Kotar iz Ljubljane, ki je del svojih dejavnosti preselil v ZDA. Nudenje storitev naprednega reševanja podatkov iz najrazličnejših nosilcev in medijev bo od septembra naprej na voljo v Trzinu, kamor se seli tudi servis računalniške opreme, tiskalnikov in biro opreme. ANNI bo v prihodnje ohranil blagovno znamko Kotar, ki je v zadnjih letih postala sinonim za zanesljivo reševanje podatkov.

Poslopje Anni d.o.o.

 

Podjetje ANNI širi svojo dejavnost na področje naprednega reševanja in obnove podatkov. V ta namen je prevzelo dejavnosti podjetja Kotar iz Ljubljane, ki se je medtem preselilo v ZDA. Dejavnost reševanja podatkov so iz Ljubljane preselili v Trzin, skupaj s strokovnimi kadri, opremo in tudi t. i. čisto sobo. Z delom na novi lokaciji bo oddelek reševanja podatkov pričel septembra.

Strokovnjaki za reševanje podatkov vedo, da ti v digitalni dobi zlepa niso popolnoma izgubljeni ob okvarah računalnikov in njihovih komponent. V ANNI-ju bodo poskrbeli za reševanje in obnovo podatkov iz najrazličnejših podatkovnih nosilcev in medijev, kot so pokvarjeni ali fizično poškodovani trdi diski, pogoni SSD, pomnilniške kartice, USB-ključki ali diski, optični nosilci (CD, DVD), pa tudi številnih drugih digitalnih naprav z vgrajenim pomnilnikom (fotoaparati, kamere, mobilni telefoni …). Med storitvami bodo stranke našle tudi obnovo/restavriranje podatkov iz večdiskovnih sistemov RAID, obnovo pozabljenih ali izgubljenih gesel in druge podatkovne storitve. Med inovativnimi novimi možnostmi pa v ANNI-ju pripravljajo tudi storitev prevzema okvarjene/poškodovane naprave ali medija na lokaciji stranke.

Podjetje ANNI je od podjetja Kotar prevzelo tudi servis računalnikov, tiskalnikov in pisarniške (biro) opreme, ki ga bo združilo z lastnim oddelkom za nudenje servisnih in vzdrževalnih storitev ter računalniške podpore poslovnim subjektom. Kontakti podjetja Kotar, kot so elektronski naslovi in telefonske številke, se bodo v celoti ohranili in prenesli na podjetje ANNI.