Se zgodi tudi v boljših familijah. Dovolj je splet okoliščin. Avtomatika arhiviranja je nekje odpovedala, prenesel se je le del datotek z glavnega na dodatni disk. Glavni disk pa je brez napovedi odpovedal par ur kasneje. Na uradnem servisu so disk zamenjali z novim, podatkov pa niso reševali. Programčki za restavriranje podatkov, ki jih tudi drago prodajajo, so uspešni le za neke primere.

Za ne prav preveč zapletene, bom dodal. Ki jih lahko z nekaj znanja in branja navodil razrešiš tudi sam. Obenem spoznaš, da se tudi največjemu pc-guruju na neki stopnji problema zatakne. Potem se je začela odisejada še po drugih servisih z vedno istim rezultatom: žal, ne moremo nič, disk je prehudo okvarjen, nimamo pravih aparatur – da pa v tujini to obnavljajo, ampak je grozno drago in zamudno, veste.

Hm, če je na disku za več let lastnih izdelkov, potem najbrž ne more biti tako drago, si rečeš in iščeš rešitev naprej. In nato sem na spletu (končno) našel Kotarja. Ter vpise, kot je tale. Dajmo poizkusit. No, ni se končalo le pri poizkusu: malo je trajalo, a nazaj sem dobil image diska s podatki! Xls, doc, txt, pdf, php, htm … pošta, adresar … ni da ni. Hvala Robertu in fantom s servisa. Vesel sem, da so uspeli in da smo se spoznali, obenem pa upam (in to naj ne zveni preveč nesramno), da se nikoli več ne vidimo. 🙂